Az olaszok nagyon hosszú hagyományokon keresztül váltak valódi ínyencekké. S ha elutazunk Olaszországba, és betérünk egy olasz étterembe, egész biztosan egyedi ízélményben lesz részünk bármerre is járunk. Gyakran a döntés határozza meg, hogy melyik éttermet válasszuk, hogy: "mit akarunk enni?".

 

A pizza nem csak pizza. Hangos szóváltásba keverednek az olaszok gyakran azzal kapcsolatban, hogy hol készülnek a legvékonyabb, legropogósabb szélű, legkönnyedebb, legízletesebb pizza alap.

 

De ha Olaszországban járunk, ezeket az igazán kihagyhatatlan termékeket feltétlenül meg kell kóstolnunk:

 

  • az igazi olasz eszpresszó kávé

- a hidegen sajtolt olívaolaj, amely a toszkán ételek legfontosabb alkotóeleme

- a sokféle tészta étel finom mártással

- a DOC-nál regisztrált vörös és fehér bor

- a kenyeret, amelyet minden étkezéskor frissen fogyasztanak, és amikor kiszárad, a "Panzanella" kenyér-salátában végzi, hagymával és paradicsommal

 

A desszertnek pedig minden bizonnyal a "Buccellato" süteményt fogják felszolgálni, amely olyan, mint egy édes kenyér, fűszeres ánizzsal és mazsolával.